Eguisheim, Alsacia

Dupa un somn de pranz bine meritat (dupa ce am batut Colmarul pe jos) ne-am urcat in masina ssi am pornit catre Eguisheim. La doar 7 km sau 10 minute de Colmar, Eguisheim are renumele de a fi cel mai frumos sat din Alsacia.
Am lasat masina in parcarea speciala din apropierea centrului istoric si ne-am suit imediat in trenuletul turistic care parca ne astepta. Altfel, intr-un oras nou, oricat de mic ar fi, cu trei copii care de obicei au nevoie de un obiectiv clar la capatul unui drum si intr-un timp scurt este greu sa te orientezi unde e cel mai frumos sa mergi.
Totusi am avut astfel una din cele mai frumoase surprize: dupa cateva strazi prin sat, s-a apropiat de marginea lui si a inceput sa urce dealul printre coline pline de vii. Si a tot mers, pana cand satul a ramas departe la poalele dealului. S-a oprit un pic si a inceput sa coboare, aratandu-ne ce a mai ramas de vazut din sat.
Ce-i frumos si surprinzator aici sunt stradutele laterale, care pleaca din cea principala: sunt concentrice, practic te intorci tot in strada principala, in alt loc. Am incercat si pe o parte si pe alta.






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu